Oudere moet eerder woning aanpassen

Ouderen moeten eerder nadenken over aanpassing van hun woning. Ruim 60 procent van de zeventig-plussers is daar niet mee bezig.

Trapliften, handgrepen in het toilet, drempelverlagers. Het zijn maatregelen waar de meeste mensen op leeftijd pas over na willen denken wanneer ze slechter ter been worden of een val in huis maken. Maar dit is vaak te laat, waarschuwt Stichting Zilver Wonen Weken, die onderzoek deed onder 1200 ouderen. Stichting Zilver Wonen Weken is een initiatief van ouderenbond ANBO en twee bedrijven die hulpmiddelen aanbieden. De stichting wordt gesubsidieerd door de overheid, die wil dat ouderen langer op zichzelf blijven wonen.
“Ze zouden al vanaf hun vijftigste moeten onderzoeken of ze in hun huidige huis oud kunnen worden”, stelt ANBO-voorzitter Liane den Haan, zelf 48 en net een verbouwing achter de rug waarbij de badkamer naar beneden werd verplaatst.
Vroegtijdig nadenken over een aanpassing aan het huis voorkomt volgens de ANBO bovendien een plotselinge, peperdure verbouwing.

Bron: DVHN 29 februari 2016

TIB bv is Thuiscomfort-partner en kan u adviseren welke aanpassingen aan uw huis mogelijk zijn, ook kunnen wij deze aanpassingen voor u uitvoeren.
afspraak maken tib
Meer informatie? Maak direct een afspraak!
Bel 050 534 99 02 of verstuur onderstaand formulier.

  Uw naam (verplicht)

  Uw straat en huisnummer (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Uw bericht (verplicht)

  Ik geef toestemming voor het verwerken en eventueel opslaan van de ingevulde gegevens (verplicht)

  (Zie privacy statement)

  Spamcode (verplicht)
  captcha

  Deel via